Koninklijk bezoek voor de Qredits ondernemers op St. Maarten

Koninklijk bezoek voor de Qredits ondernemers op St. Maarten

Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten vandaag een bezoek aan ondernemers op Sint Maarten die gefinancierd zijn door Qredits. Het bezoek van het koningspaar staat in het teken van de wederopbouw van het eiland na de verwoestingen van orkaan Irma, die begin september over de eilandengroep raasde. Vooral Sint Maarten werd zwaar getroffen door de orkaan. Koning Willem-Alexander bracht enkele dagen na de tropische cycloon ook al een bezoek aan het getroffen gebied.

Als actieve voorvechtster van ‘inclusive finance’ is Koningin Máxima geïnteresseerd in de ondernemers waarmee ze vandaag in gesprek ging op het Qredits kantoor. Onder andere Sade Hodge ontmoette vandaag het koninklijk paar en deelde met hen haar persoonlijke verhaal.

Zij is slachtoffer geworden van de ravage die cycloon achterliet. Net voor de komst van de orkaan had Sade haar kapsalon ‘Tropical Hair’ volledig gerenoveerd. Daar was niets meer van over na de verwoestende stormen. Dankzij een lening van Qredits kan zij haar bedrijf weer opbouwen en kan ze haar werk en haar leven langzaamaan weer oppakken.

De Koning en de Koningin zijn al sinds donderdag 30 november op de eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Vandaag is de laatste dag van hun bezoek in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Koninklijk bezoek voor de Qredits ondernemers op St. Maarten